...színek, ha szürkék a mindennapjaid...

Lelkesítő

Karácsonyi stressz 3. vendégek és vendéglátók

Komolytalan Háziasszony Határozó

2017. december 16. - Tünde Búzás

"Mióta a matematikusok megtámadták a relativitás-elméletet, azóta én magam sem értem." Albert Einstein

"Tudományos" alapon megpróbálom a különböző természetű vendéglátó háziasszonyokat típusokba sorolni, ne izgulj, én is benne vagyok. És te?4654dba86d6cc550890a1c872cc199a1.jpg

(artist: Ellen Surrey, ellensurrey.com)

1. a Pedáns Vendéglátó Háziasszony  (PVH)

A lakás ragyog, mindig jó illat, sütiszag. Praktikus, saját magába vetett hite megingathatatlan.A tisztaság a fő műve, büszke is rá. A vendégnek már az ajtóban le kell venni a cipőjét, mert itt tulajdonképen tökmindegy, hogy a meghívott, hogy érzi magát, az a fontos hogy a háziasszonynak jó legyen...Jókat lehet vele beszélgetni, egészen addig, amíg a takarítás, mint téma, elő nem kerül.Onnantól kezdve csillogó szemmel csak ő viszi a szót, elmondja összes takarítási praktikáját, szokásait.

Előfordulási helyek: bárhol a világon

Veszélyesség: nem veszélyes

 

2. a Nagyon Pedáns Vendéglátó Háziasszony (NPVH)

 

Akkor tudsz nála a legjobban bevágódni, ha már a lépcsőházban a lábadra húzod az eldobható cipővédőt, felveszed a szájmaszkot és a műtősköpenyt. A lakás sterilitása egy műtőével vetekszik. Beszélgetni nagyon nehéz az ilyen vendéglátóval, egyrészt a szájmaszk miatt, másrészt mert a vendéglátó semmi másra nem tud figyelni, csak arra, hogy nem követsz-e el valami visszavonhatatlant (pl. köhögés, tüsszentést, morzsa lepottyantása a szőnyegre) Ha megtörténik, nagy erőkkel elhárítja a katasztrófát.

Előfordulási hely: elég gyakori

Veszélyesség: közepesen veszélyes

 

3. a Rettentően Pedáns Háziasszony (RPH)

 

Ővele ritkán futhatsz össze, mert senkit nem hív vendégségbe...

 

4.a Rendetlen Vendéglátó Háziasszony (RVH)

Szelíd káosz uralja a lakást. Itt-ott néhány oda nem illő tárgy az asztalon (olló, skatulya, ásványvizes palack (üresen), 1-2 toboz stb. Néhány percet igénybe vesz, amíg összehajtogatod a székeken lévő ruhát, hogy helyet találj magadnak. Arra kérdésére, hogy kérsz-e kávét, igennel válaszolsz, akkor elrohan. Titokzatos zörgés és vízcsobogás hallatszik a konyha irányából, majd visszatér ragyogó arccal és két össze nem illő bögrével, az egyik fületlen és mind a két bögre nedves.

db3705eef84092f56083c8cda0721333.jpg

Előfordulás: bárhol a világon

Veszélyesség: ártalmatlan

 

4/a változat  Rendetlen Vendéglátó Háziasszony Háziállattal (RVHH)

Amikor ajtót nyit, a vállán egy macska ül, a háta mögül meg több állat zúdul elő. A kutyák természetesen rád ugranak és különböző időpontokban és helyzetekben a lábad közé dugják az orrukat,hangosan szimatolva. Lehetőleg akkor, amikor mindenki rád figyel...A macskák közül legalább kettő az öledbe gömbölyödik, és és hangosan dorombol. Beszélgetés közben a legváratlanabb helyekről esik le egy-egy alvó macska, némi riadalmat keltve. Ha eszel valamit, akkor legalább nyolc szempár néz meredten az asztal alól, némi jutalomfalat reményében. Ha világos színű ruha van rajtad, akkor minden állat sötét szőrű. ha sötét a ruhád, akkor az állatok értelemszerűen világos szőrt hullatnak.

Előfordulás: elég gyakori

Veszélyesség: közepesen veszélyes (különösen, ha állatszőr allergiád van)

98f4bc437b9e96548bdb3f006d798274.jpg

 

5. Nagyon Rendetlen Háziasszony (NRH)

Az ajtó nehezen nyílik, mert mögötte van egy kiselejtezett ruhákkal degeszre tömött zsák  De ketten biztos ki tudjátok nyitni, ha te nyomod, ő meg húzza. Ha a lábaddal félrerugdosod az a földön heverő cipőket, eljuthatsz valami ülőalkalmatosságig. Ez már 50 %-s sikernek tekinthető. Ha a hátad mögül ki tudod dobálni az oda halmozott könyveket, ruhadarabokat, akkor könnyedén hátradőlhetsz. Így már tudtok beszélgetni. A távozás már sokkal könnyebben fog sikerülni, hiszen bejövetelkor már utat vágtál magadnak.

Előfordulás: még  elég gyakori

Veszélyesség: közepesen veszélyes (könnyen megrándulhat a kezed, miközben az ajtót nyomod vagy elbotolhatsz valamelyik cipőben)

6. Rettentően Rendetlen Háziasszony (RRH)

Ne menj hozzá látogatóba!

 

Ennyit mára, köszönöm, hogy benéztél!

engem itt találsz: https://www.facebook.com/buzastunde

vagy itt: https://www.facebook.com/groups/1007324146077087/

ide is írhatsz: buzastunde@freemail.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://nevel-etlen.blog.hu/api/trackback/id/tr8813504755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása