...színek, ha szürkék a mindennapjaid...

Lelkesítő

nem akar lefeküdni...

2017. október 23. - Tünde Búzás

Mindannyiunk nyomasztó esti élménye volt (van, lesz) a gyerek nem akar lefeküdni. Mert még, éhes, szomjas, pisilni kell, kakilni kell, van valami az ágy alatt, nincs semmi az ágy alatt, csak még ezt a mesét...szóval RENGETEG a kifogás, nulla hatékonyság. Két ötletem van a megoldásra: 

1. együtt megrajzoljátok az  esti (reggeli) rutin lépéseit, egy-egy keményebb papírra,végigveszitek együtt-mi az amit meg kell csinálni- vacsora, fürdés stb. és ha megtörtént, akkor a kártyalapot felrakjátok mágnessel a hűtőre._dsc0433.JPG

a másik ötlet-nem saját, de zseniális: egy papírkockára (vagy nagy fakockára) rárajzoljátok a lefekvésig teendőket lásd, mint fent...(a lefekvést NEM) és gurítotok. Ami az eredmény, nosza: lehet, hogy előbb jön a fogmosás vagy a mese, mint a vacsora, de hidd el nagyon szórakoztató lesz!  Itt egy dobókocka alaprajz:

(képek forrása: Pinterest)

0ddc84f6c28cdc53a136359a3b480c25.jpg

Remélem adtam ötletet, ha kíváncsi vagy még valamire írjál-kérdezz!

81d9f847688efe0d7bf51a2615caebc0.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nevel-etlen.blog.hu/api/trackback/id/tr5913064290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása